Поповић: Крик ме политички напада због става о Русији

10. новембра 2017.

by / 0 Comments / 150 View / 10. новембра 2017.

Изјава Ненада Поповића, председника Српске народне партије

У последњем тексту о мени новинари истраживачке мреже КРИК изнели су политички суд питајући се како је могуће да један, цитирам, „руски човек“, буде у “проевропској влади”.

Ова оцена показује да циљ новинара КРИК-а није никакво истраживачко новинарство, већ искључиво политичко жигосање и прогон свих који мисле другачије од њих.

Очигледно је да напад КРИК-а на мене има везе са мојим ставом о потреби јачања политичких и економских веза између Србије и Русије, као и ставом да Србија треба да остане војно неутрална држава и никада не уђе у НАТО.

Не долазе случајно ти напади у тренутку када се на Србију врше огромни спољни притисци због самосталне и суверене политике коју наша земља води.

Притискају нас због руских мигова, због руског хуманитарног центра у Нишу, због тога што нисмо увели санкције братској Русији, због тога што кажемо да је Косово Србија. Сви који подржавају такву политику, постају мете за КРИК и њихове финансијере из иностранства.

Као што никада нисам крио своју имовину, тако никада нисам крио да се залажем за изградњу најбољих односа између Србије и Русије, јер сматрам да је то у најбољем интересу нашег народа и земље.

Радује ме и учвршћује у мојој политици чињеница да тај став са мном дели огромна већина грађана Републике Србије.