Поповић: Косово никада неће постати члан УН

24. марта 2018.

by / 0 Comments / 126 View / 24. марта 2018.

Србија никада неће дати Косово и оно никада неће постати чланица Уједињених нација, поручио је министар за иновације и технолошки Ненад Поповић, који је положио венац на споменик малој Милици Ракић, погинулој у НАТО бомбардовању које је почело на данашњи дан 1999. године.

„Србија је спремна на разговоре са свима, али данас, 19 година после овог злочиначког бомбардовања и убијања недужних цивила и деце, поручујемо свима: Србија никада неће дати Косово и оно никада неће бити чланица УН“, рекао је Поповић.

Он је подсетио да је у бомбардовању Србије, НАТО убио хиљаде цивила, међу којима и децу, и нанео огромну материјалну штету која се мери десетинама милијарди евра.

„И данас се настављају притисци да Србија постане члан НАТО-а, да своје Косово и да уведемо санкције Русији. Србија неће пристати ни на какве уцене. Србија има своју владу, има свог председника. Ни председник ни влада неће подлећи никаквим притисцима“, подвукао је Поповић.

Истакао је да ће Србија чувати своја традиционална пријатељства и са Русијом и са Кином, „наравно задржавајуци право да са свима има искљуциво коректне, добре и равноправне односе“.

Милица Ракић је имала само три године, када је 17. априла 1999. године, током НАТО бомбардовања, погодио гелер док је била у кући у Батајници.