Поповић: Иновације доприносе отварању нових радних места и останку младих у Србији

17. августа 2017.

by / 0 Comments / 126 View / 17. августа 2017.

„Готово све земље у Европи ставиле су иновације и технолошки развој на врх листе приоритета, јер то виде као шансу за подизање конкурентности индустрије и отварање нових радних места“, рекао је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој.

Поповић је данас након отварања радионице за стартапе у Научно-технолошком парку у Београду, на којој су млади иновативни предузетници учили како да на прави начин представе своју пословну идеју инвеститорима, истакао да Влада жели да задржи младе инжењере и предузетнике у Србији.

„Иновације и технолошки развој допринисе отварању нових радних места, већем извозу, али оно што је веома битно, ми на тај начин задржавамо младе да остану у Србији, да нам не одлазе најбољи стручњаци у иностранство“, рекао је Поповић.

„Данас смо овде имали уз помоћ Светске банке и Амбасаде Финске изврсну радионицу где један од консултаната Светске банке, Мајкл Шимански, човек који се десет година бави стартаповима, показује младим иноваторима, новим стартап компанијама како да припреме своје бизнис планове, како да дођу до правих инвеститора. Овај пројекат је изврсно замишљен и сигуран сам да ће у будућности тих пројеката бити много више“, нагласио је Поповић.

Он је навео да ће Влада Србије са своје стране учинити све да помогне иновативним младим компанијама да на сваки могући начин добију консултације и знање из иностранства.

„Овај модел ћемо да примењујемо чешће у Србији, не само у Београду, него и у другим градовима у Србији, како би младе стартап компаније из свих региона могле да добију ове консултације које су важне за њихов даљи развој“, закључио је Поповић.

Радионицу је организовао Фонд за иновациону делатност Србије уз подршку Амбасаде Финске и Светске банке.