Поповић и Ндегва: Светска банка значајан партнер у јачању иновационог екосистема и предузетнишва у Србији

8. марта 2018.

by / 0 Comments / 47 View / 8. марта 2018.

Mинистар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са Стивеном Ндегвом, шефом канцеларије Светске банке у Србији са којим је разговарао о међусобној сарадњи на унапређењу иновационог екосистема, иновационе инфраструктуре и подстицању иновационог предузетништва у Србији.

Министар је истакао да је Светска банка значајан партнер Србије на том путу.

„Веома нам је значајна помоћ Светске банке, како би Србија joш више развила иновационо предузетништво и на тај начин подигла своју међународну конкурентност. У том смислу, у овој години ћемо радити и на стварању законодавног оквира у области ризичног „венчур“ капитала и микрофинансирања, у чему би Светска банка са својим финансијским средствима и техничком подршком могла да има важну улогу“, рекао је Поповић.

Он је поновио да ће Кабинет министра за иновације и технолошки развој у овој години активно радити на изградњи и развоју Научно технолошких и иновационих паркова у Нишу и Новом Саду, отварању иновационих стартап центара у регионима Србије и подршци развоју женског иновационог предузетништва широм земље.

„На тај начин Влада Србије охрабрује жене да започну самостални бизнис заснован на иновацијама. Стварамо и услове да млади инжењери остану у Србији и да лакше пређу пут од идеје до производа, који ће се сутра наћи на домаћем, али и страном тржишту“, поручио је министар Поповић.