Поповић и француски амбасадор Мондолини: Србија жели да примени модел Француске у дигитализацији индустрије

31. октобра 2018.

by / 0 Comments / 28 View / 31. октобра 2018.

Министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, састао се са амбасадором Француске у Србији, Фредериком Мондолинијем, и том приликом истакао да Србија жели да примени успешан француски модел дигитализације индустрије, који је, према његовим речима, Француску учинио једном од водећих европских економија.
„Француски технолошки модел и иновациона политика коју спроводи француска држава, представљају инспирацију како треба да градимо иновациони екосистем у Србији. Желимо да градимо иновациону инфраструктуру и да јачамо везе између корпорација, индустрије и стартапова на начин како то ради Француска“, рекао је Поповић.
Министар је истакао да се недавно вратио из посете Француској где је имао прилике да се увери у достигнућа француских корпорација и стартап компанија у погледу развоја иновација и дигитализације у пољопривреди. „То је сектор у којем имамо велики потенцијал за сарадњу и раст, јер је Србија, према оцени наших међународних партнера, једна од водећих држава у Европи када је у питању развој иновација и употреба дигиталних технологија у пољопривреди“, истакао је он.
Поповић и Мондолини су изразили уверење да ће посета француског председника Емануела Макрона Србији, најављена за децембар ове године, као и дигитални форум који ће бити организован у оквиру те посете, значајно допринети унапређењу економских односа Србије и Француске.