Поповић и Фјодоров о унапређењу економске сарадње

4. марта 2016.

by / 0 Comments / 338 View / 4. марта 2016.

Председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић и први заменик председника руског парламента Николај Фјодоров разговарали су данас у Москви о начинима за унапређење економске сарадње између Србије и Русије.

На радном састанку Поповића и Фјодорова наглашено је да постоји огроман потенцијал за развој економске сарадње Србије и Русије, пре свега у областима пољопривреде и туризма, али да, нажалост, тај потенцијал „није реализован у пуном обиму“.

Током разговора је констатовано да Србија има историјску шансу да повећа извоз у Русију, „услед санкција које је Москва увела ЕУ и Турској“.

„Турски извоз у Русију, пре увођења санкција, вредео је око седам милијарди долара. Ако би српске фирме успеле да се изборе за само пет одсто тог колача, српски извоз у Русију повећао би се за 350 милиона долара“, нагласио је Поповић.

Председник СНП је истакао да ће учинити све да српски пољопривредници добију максималну подршку државе да заузму упражњене позиције турских произвођача на тржишту Русије.

Николај Фјодоров, који је уједно и високи функционер руске владајуће партије Јединствена Русија, пожелео је срећу заједничкој листи Српске напредне странке и Српске народне партије на предстојећим изборима, уз жељу да после избора, новоформирана Влада Србије настави да развија још ближе и интензивније односе између Москве и Београда.