Поповић и Чепурин: Важно развијати економску сарадњу Србије и Русије

10. јануара 2019.

by / 0 Comments / 34 View / 10. јануара 2019.

„Поред најбоље политичке сарадње између Србије и Русије, потребно је интензивно радити на унапређењу економске сарадње, где имамо огроман потенцијал за развој наших односа“, поручено је на састанку који су, уочи посете председника Русије Владимира Путина Србији, одржали министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и амбасадор Русије у Србији, Александар Чепурин.

Поповић и Чепурин су оценили да велики потенцијал за сарадњу, поред области енергетике, пољопривреде, трговине, постоји у области иновација, технолошког развоја и дигиталне економије. „То ће сигурно бити једна од важних тема током разговора председника Вучића и председника Путина“, истакли су Поповић и Чепурин. Двојица саговорника истакли су задовољство због бројних и значајних споразума који ће две земље потписати током посете председника Путина Србији.

Поповић и Чепурин су оценили да је то доказ изванредних међудржавних односа Србије и Русије, али и залог за развој најбоље политичке и економске сарадње у будућности. „Србија види Русију као једног од својих најважнијих стратешких партнера“, навео је Поповић.

Он је истакао да је Русија увек пружала најснажнију подршку заштити кључних државних и националних интереса Србије и српског народа. „Русија нас подржава у заштити нашег територијалног интегритета по питању Косова, као и у очувању Републике Српске“, навео је Поповић.

Он је поручио да је српски народ захвалан Русији и руском председнику Владимиру Путину на подршци у очувању српских националних интереса „увек када је то за Србију било најважније и најпотребније“.