Поповић и Чепурин: Бесмртни пук ове године најмасовнији у овом делу Европе

2. априла 2019.

by / 0 Comments / 54 View / 2. априла 2019.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и руски амбасадор Александар Чепурин разговарали су о питањима интензивног унапређења сарадње у области иновација и дигиталне економије.

На састанку је разговарано и о организацији народне манифестације Бесмртни пук у Србији.

Амбасадор Чепурин је захвалио министру Поповићу на вишегодишњем доприносу у организацији ове манифестације. „Сваке године Бесмртни пук у Србији окупља све више учесника. Прошле године их је било преко три хиљаде“, рекао је Чепурин.

Чепурин је истовремено поздравио спремност српских државних институција да подрже напоре организатора да ове године Бесмртни пук у Србији буде највећи и најмасовнији у овом делу Европе.

Министар Поповић, који је уједно и почасни председник Фондације Бесмртни пук у Србији, саопштио је да ће Бесмртни пук и ове године бити организован у партнерству са Руским домом у Београду и Градом Београдом.

Он је указао да Организациони одбор ове манифестације чини осам српских и руских организација, које већ четири године заредом успешно организују Бесмртни пук у Београду и градовима широм земље.

Амбасадор Чепурин је снажно поздравио рад организатора и поручио да сви који желе да помогну у организацији Бесмртног пука могу да се придруже Организационом одбору ове манифестације.

Поповић и Чепурин су оценили да манифестација Бесмртни пук треба да сачува свој изворни карактер и да остане народна манифестација која превазилази институционалне и политичке оквире, и чији је циљ трајно очување сећања на страдање наших народа у борби против окупатора и агресора.

Састанку Поповића и Чепурина присуствовала је и директорка Руског дома у Београду, Надежда Кушченкова, која је истакла да Руски дом припрема програм који ће се ове године реализовати у сарадњи са Градом Москвом и уз учешће бројних руских уметника и ветерана из Другог светског рата. „Заједно са нашим партнерским организацијама из Организационог одбора Бесмртног пука припремамо манифестацију која ће ове године бити најмасовнија и најсадржајнија до сада“, рекла је Кушченкова.