Поповић: Дрина је најлепша српска река, која попут моста спаја и чини да сви будемо заједно

28. јула 2019.

by / 0 Comments / 140 View / 28. јула 2019.

„Дрина је најлеша српска река која, попут моста, спаја и чини да сви будемо заједно. Зато су данас овде поред наших сународника из Црне Горе, Републике Српске, са Косова, и наши пријатељи из иностранства, који су поред природних лепота Подриња, препознали и велико гостопримство локалних домаћина“, поручио је министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић.

Он је изјавио да су представници локалне самоуправе учинили много да се у општини Мали Зворник унапреди туризам, који је најперспективнија привредна грана овог краја.

„Малозворничка регата је стекла публику која је из године у годину све бројнија, јер природно богатство овога краја не може да остане незапажено“, изјавио је Поповић.

Поповић је додао да је развој инфраструктуре у мачванском округу омогућио да се брзо стигне до овог дела Западне Србије, где се сваке године окупи велики број учесника и посматрача како би присуствовали несвакидашњој регати на Дрини, која је већ традиција овог краја.

Он је подсетио да је важно да увек будемо јединствени и да никада не заборавимо одакле потичемо.

„Негујмо традицију и чувајмо нашу свету земљу, наше Косово, јер Косово је Србија“, закључио је Поповић.

Малозворничка регата је спортско-рекреативна и туристичка манифестација коју традиционално организује општина Мали Зворник.

Под слоганом „Дрина је смисао живота“ овогодишња регата је започела стартом у Великој Реци, а одредиште за све учеснике је био Сакар.