Поповић: Доста је правног насиља, Косово је заувек Србија

4. октобра 2017.

by / 0 Comments / 260 View / 4. октобра 2017.

Изјава за медије Ненада Поповића, председника Српске народне партије (СНП)

Правно насиље које поједине чланице Европске Уније спроводе над Србијом, на примеру Каталоније огољено је до краја.

Све што су те државе чиниле годинама било је понижавање и непоштовање српског народа, државе Србије и њених институција.

Сада је свима јасно да су признавањем Косова најгрубље повредили међународно правo, не обазирући се на наш Устав и законе.

Изјаве представника Брисела које слушамо ових дана, поводом референдума у Каталонији и случаја Косова, жалостан су пример двоструких аршина оних који се издају за највеће легалисте и чуваре европског правног система.

Тренутак је да се званичници из Брисела коначно изјасне о томе да ли међународно право намеравају да примењују селективно, како им се прохте, или међународно право важи једнако за све.

Јер ако је Косово за њих, како кажу „јединствен случај „, сутра чак и Војводина и Рашка из политичких интереса, а противно међународном праву, могу постати „јединствен случај“.

Време је да Србија јасно и гласно иступи са ставом да смо ми једна од најстаријих држава чланица Уједињених нација и да као такви више нећемо пристајати на понижавање и уцене.

По међународном праву и нашем Уставу Косово је Србија и тако ће остати заувек.

То је став српског државног руководства, српског народа и свих оних који изнад свега поштују међународно право као предуслов очувања мира и стабилности у свету.