Поповић и Деђонг: Иновације велики потенцијал у економској сарадњи Србије и Кореје

2. септембра 2017.

by / 0 Comments / 82 View / 2. септембра 2017.

Министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије, Ненад Поповић, састао се са амбасадором Републике Кореје у Србији, Јуом Деђонгом.

Министар Поповић је истакао да област иновација и технолошког развоја представља велики потенцијал за унапређење сарадње две земље.

„Кореја је данас један од најбољих примера у свету како се улагањем у иновације остварује брз економски раст. У томе најважнију улогу имају бројни центри за истраживање и развој који су основа конкурентности економије сваке земље. Србија жели да ближом сарадњом са Корејом и применом њених искустава подстакне отварање што више оваквих центара у Србији. Циљ нам је да наши млади стручњаци и инжењери своје иновације примењују у индустрији“, објаснио је Поповић.

Како је нагласио, Србија је отворена за улагања из Кореје, посебно за привлачење хајтек (Hi-Tech) инвестиција.

Амбасадор Деђонг је нагласио да су корејски привредници већ присутни у Србији али да је интерес обе земље да се повећа обим улагања управо у области иновација и нових технологија јер те инвестиције стварају нову вредност.

„ИТ сектор у Србији има велики потенцијал и може да буде главни покретач економског раста ваше земље. Важно је што је Влада Србије препознала значај ове области и поставила је међу кључне приоритете у свом раду, што показује да први пут имате министра за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије“, рекао је амбасадор Деђонг.