Поповић и амбасадор Скат о развоју иновација у Србији

8. септембра 2017.

by / 0 Comments / 72 View / 8. септембра 2017.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Кајлом Скатом.

Том приликом Поповић је истакао да су САД једне од лидера у иновацијама и високим технонологијама у свету и додао да Влада Србије жели да се ослања на искуства из Америке када је у питању развој иновација и дигиталне економије у Србији.

Амбасадор Скат је истакао да су САД у претходном периоду реализовале велики број пројеката у циљу развоја предузетништва у Србији и додао да су САД спремне да наставе да пружају подршку иноваторима и предузетницима у нашој земљи.

Поповић и Скат су се сложили да постоји велики потенцијал за сарадњу Србије и САД у области иновација и високих технологија. Поповић је истакао да Србија жели сарадњу на стварању повољне климе за иновационо предузетништво у Србији, као и за повезивање српског стартап екосистема са америчким инвеститорима и ширење српских иновационих фирми на америчко тржиште.

Амбасадор Скат је истакао да САД снажно подржавају процес дигитализације јавне управе у Србији оценивши то као ефикасан механизам за повећање транспарентности рада државних органа и спречавања корупције.

Поповић је нагласио значај развоја регионалне сарадње и чвршће економске интеграције земаља у региону. Он је поновио званичан став Владе Републике Србије да је Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Србије, као и да ће Србија по питању војне сарадње задржати своју позицију војно неутралне државе.