ПО СНП за Војводину: Новоизграђени мост у Новом Саду да понесе име хероја Тибора Церне

22. априла 2018.

by / 0 Comments / 334 View / 22. априла 2018.

Покрајински одбор Српске народне партије за Војводину покренуо је инцијативу да новоизграђени друмско железнички мост у Новом Саду , подигнут уместо Жежељевог моста, срушеног 23.априла 1999. године у НАТО бомбардовању, понесе име Тибора Церне, хероја са Кошара.

„Не постоји личност у новијој српској историји и времену у коме живимо која више заслужује ту почаст од двадесетогодишњег хероја са Кошара Тибора Церне, оног који је бранивши Србију 1999. године, свесно положио свој живот за животе својих другова и земљу коју је толико волео. Србија и Војводина, Београд, Нови Сад, Ковилово и Дебељача, српски и мађарски народ и сви грађани наше земље – заслужују да чувају успомену на оног који симболизује најбоље што је наша земља икада дала, на жртву стотину и осам Обилића са Кошара и све који су у векове своје животе полагали за слободу, Србију и будуће нараштаје“ – рекао је овом приликом Саша Поповић, председник Покрајинског одбора Српске народне партије.

Петицију да мост добије име по Тибору Церни Новосађани могу потписати почев од понедељка, сваког радног дана од 17 до 19 у просторијама партије на Булевару Краља Петра Првог 21. , а СНП ће потписе подршке прикупљати и на штандовима у Новом Саду.