Пејчић: Председник Одбојкашког савеза Србије од Дивца научио да буде издајник и кукавица!

12. октобра 2016.

by / 0 Comments / 2058 View / 12. октобра 2016.

Изјава Александра Пејчића, члана Председништва Српске народне партије (СНП)

Незапамћен скандал у историји српског спорта, који ће заувек остати забележен у историји националног бешчашћа, учинио је председник Одбојкашког савеза Србије Ненад Голијанин, јер је током јавног гласања о питању пријема лажне и криминалне државе Косово у чланство Светске одбојкашке федерације (ФИВБ), остао уздржан.

Одлука српског представника да остане уздржан, пада још теже после сазнања да је Шпанија гласала изричито против пријема лажне државе Косово у ФИВБ.

Жалосно је што се представници неких других земаља више залажу за интересе Србије него што то чине српски представници чија је то национална дужност и посао. Тиме се шаље веома лоша порука читавој међународној заједници да је Србији најмање од свих других стало до одбране међународног права и правде по питању Косова и Метохије.

Питамо се како је државни спортски функционер, у спорту у којем смо били олимпијски победници, могао да без икаквог стида и срама, кукавички погне главу пред колегама делегатима из најбројније спортске организације на свету. Питамо се да ли би то икада урадио један Американац, Енглез, Француз или Рус?!

Ако је званичан став владе Србије да не признаје независност лажне државе Косово, обавеза сваког спортског функционера је да гласа против пријема терористичке творевине Хашима Тачија у било коју спортску организацију на свету.

СНП зато инсистира да државни органи хитно спроведу темељну истрагу о разлозима због којих Ненад Голијанин није гласао против пријема лажне државе Косово у Светску одбојкашку федерацију, јер сматрамо да у његовом издајничком чину има елемената кривичног дела који подрива званичну државну политику и угрожава националну безбедност.

Голијанин није само понизио државу Србију и издао њене државне и националне интересе, већ је понизио и све велике одбојкаше који су својим медаљама проносили славу наше земље широм света.

Подсећамо да је први и најгнуснији пример издаје српских националних интереса на међународној спортској сцени, демонстрирао Владе Дивац, председник Олимпијског комитета Србије, који је 2014. године дао дозволу да лажна држава Косово буде примљена у највишу међународну спортску организацију – Међународни олимпијски комитет (МОК).

Шта очекивати од једног Ненада Голијанина када је највиши спортски функционер наше државе, Владе Дивац, показао да му није стало да штити Устав Републике Србије и да брани достојанство државе у којој је рођен.

СНП поставља питање – докле ће српски спортски функционери пристајати да буду саучесници у признавању лажне државе Косово – јер све више нелегалних спортских савеза Тачијеве мафијашке творевине добија чланство у међународним спортским организацијама.