Пантовић: Охрабити младе да се политички ангажују

6. децембра 2018.

by / 0 Comments / 68 View / 6. децембра 2018.

„Дужност свих нас, младих, у политици је да охрабримо своје вршњаке да се што више укључују у политички живот како би могли да утичу на друштвене процесе и дефинисање политика које се тичу омладине. Као народни посланик стално сам у контакту са младим људима и трудим се да их охрабрим што више да кроз друштевни активизам стварају амбијент у каквом желе да живе“, рекао је данас Огњен Пантовић, народни посланик и члан председништва СНП, на Форуму омладинске политике, који се одржава у организацији Кровне организације младих Србије.

Разговарајући са младима на форуму Пантовић је говорио о изазовима на путу младог човека од активирања у некој политичкој партији или организацији, до места на коме се доносе одлуке.

„Млади људи у Србији треба да буду храбри, да буду свесни да имају знање и квалитет који може да допринесе развоју наше земље и да се укључе у политички живот. Њихова енергија и жеља за позитивним променама увек ће надјачати све препреке и схватиће да њихово залагање није било узалуд“, додао је Пантовић.

Говорећи о негативним миграцијама Пантовић је рекао да је то појава са којом се суочавају и много развијеније земље од Србије и рекао да млади људи засигурно имају будућност у нашој земљи.

„Нажалост у последњих неколико деценија доста се радило на урушавању нашег националног идентитета који је основа за целокупан развој земље. Увек треба подсетити колико смо као народ дали свету, од борбе за слободу до највећих светских научника. Младе треба учити да воле своју земљу, тако ће лакше да се одлуче да остану у њој и да је направе још бољим местом за живот свих“, закључио је Пантовић.