Пантовић: Млади треба да утичу на креирање омладинске државне политике

12. августа 2017.

by / 0 Comments / 80 View / 12. августа 2017.

Важно је да се млади што више укључе у политички живот Србије како би могли да утичу на дефинисање државне омладинске политике. Као народни посланик трудим се да кроз разговор младе мотивишем да се баве политиком и учествују у креирању амбијента у каквом желе да живе. То је амбијент који их мотивише да вредно уче и раде и знање примењују у својој земљи а држава ће им, уверен сам, увек пружити подршку, рекао је Огњен Пантовић, народни посланик и члан председништва Српске народне партије обраћајући се на презентацији Алтернативног извештаја о потребама младих у Републици Србији, Кровне организације младих Србије, која је одржана у Медија центру.

Он је нагласио да као једну од шанси за останак и запошљавање младих у Србији види развој иновација и високих технологија.

„Кроз један од програма држава тренутно издваја 2,7 милиона евра за развој иновација у Србији. Граде се и отварају технолошки паркови које ће користити професори, студенти и технолошке компаније. Уверен сам да ће овај напор Владе Србије резултовати останком младих инжењера у Србији. Држава мора да повеже образовање са приватним сектором како би школовала оне профиле које привреда највише тражи. Због тога подржавам концепт дуалног образовања“, истакао је народни посланик СНП.