Палалић на радном ручку са председником Словеније Борутом Пахором

28. јануара 2019.

by / 0 Comments / 43 View / 28. јануара 2019.

Јован Палалић, народни посланик и генерални секретар Српске народне партије данас је у Народној скупштини Републике Србије присуствовао радном ручку са председником Републике Словеније, Борутом Пахором.

Као представник Српске народне партије на састанку са словеначким председником Јован Палалић је истакао значај порука које је председник Пахор током свог обраћања послао српском Парламенту и српској јавности.

„Председник Пахор је послао важне поруке које се тичу регионалне политичке и економске сарадње. Значајан допринос даљем развоју српско-словеначких односа сасвим сигурно допринеће пријатељски тон и речи које је Пахор изрекао о односима две државе и два народа“, рекао је Палалић.

Палалић је такође истако значај дела говора председника Пахора које се тичу опредељења Србије да проширује сарадњу са Русијом. У тим смислу, Палалић се захвалио словеначком председнику на разумевању да Србија води самосталну и независну политику и да јача и даље политичку и војну сарадњу са Русијом као важан сегмент независне државне политике.

„У Европи нема много држава које имају разумевања за сарадњу Србије и Русије и тиме је још важнији значај ових порука председника Пахора, посебно због тога јер и Словенија развија одличну сарадњу са Русијом“, додао је Палалић.

На крају Јован Палалић је позвао председника Пахора да подржи сарадњу Србије и Словеније у области нових технологија, дигитализације и ИТ.

„Ове области су важан део политике Владе Србије које води министар Ненад Поповић и којој Србија посвећује значајну пажњу и то је сасвим сигурно важан сегмент будућих још бољих економских односа Србије и Словеније“, заљкучио је Палалић.