Палалић: Изјава команданта КФОРА претња Србији

8. маја 2018.

by / 0 Comments / 70 View / 8. маја 2018.

Изјава Јована Палалића, генералног секретара СНП и народног посланика СНП у Народној скупштини Републике Србије

Изјава команданта КФОР-а на Косову Салватореа Куочија да је КФОР исто што и НАТО и да би напад на Косово био исто што и напад на НАТО, још једном потврђује једини и истински циљ бомбардовања Србије био отимање Косова и стављање под контролу овог војног савеза. Ово су у исто време и претње Србији.

Иако су све време тврдили да су статусно неутрални, они оваквим изјавама огољено признају да је за њих Косово независна држава коју они контролишу, а да је КФОР био само смоквин лист за НАТО окупацију Косова.

Тај војни савез морамо подсетити да је Косово неотуђиви део Србије и да ће то остати, кao и да је за нас агресија на Косово исто што и агресија на Србију а не на некакву лажну државу коју они желе да створе. Пошто Србија није део НАТО пакта нити ће икада бити, немају они никакво право да штите наш део територије. На Косову су привремено и ни једна окупација није до века.

Србија мора хитно да затражи од НАТО пакта објашњење да ли је изјава команданата КФОРА претња Србији и да ли је за овај војни савез Косово независна држава. Србија мора недвосмислено да саопшти да ће од одговора на ова питања зависити облик и интензитет наше даље сарадње са њима.