Палалић: Чланице ОДКБ поштују независну и суверену Србију

13. априла 2018.

by / 0 Comments / 52 View / 13. априла 2018.

Јован Палалић, народни посланик и генерални секретар СНП као члан делегације Скупштине Србије учествовао је у раду Савета Парламентарне Скупштине ОДКБ која је одржана у Санкт Петербургу.

Председник Скупштине ОДКБ и председник Државне Думе Руске Федерације Вјачеслав Володин поздравио је делегацију Србије и истакао значај учешћа наше државе у својству посматрача у раду политичких органа овог војног савеза. Такође, подржао је Србију у настојању да задржи своју суверену и независну политику која је изложена притисцима западних земља што су такође прихватиле и остале чланице ОДКБ.

Палалић је имао сусрете са представницима делегација свих држава чланица ОДКБ у којима је нагласио значај који нам пружају у одбрани нашег територијалног интегритета на Косову и Метохији и захвалио им се на том принципијелном ставу. Поновио је да Србија никада неће уводити санкције Русији нити ће протеривати дипломате пријатељских земаља и да нема тог притиска који би Србију на такве кораке могао натерати.

Такође срео се и са Константином Косачовим, председником комитета за спољне послове Савета Федерације Русије са којим је разговаро о сарањи Србије и Русије али и уопште о ситуацији на Балкану и свету.