Организација

др Ненад Поповић, оснивач

Nenad-Popovic-092014-1-a

Рођен у Тузли 1966. године.

Оснивач Српске народне партије.

Бивши потпредседник ДСС, потпредседник Народне скупштине Републике Србије, и председник посланичке групе пријатељства са Руском Федерацијом.

Дипломирао на Машинском факултету у Београду. Магистрирао и докторирао на Економском факултету у Москви. Предавач на Економском факултету московског државног Универзитета Ломоносов.

Власник међународне компаније „АБС Електро” са седиштем у Москви која запошљава преко три хиљаде људи. Ова компанија бави се производњом електротеничке опреме и развојем напредних инжењерских решења за електроенергетику, бродоградњу, као и за гасну, нафтну и рударску индустрију.

Председник Фондације ”Руски некропољ” из Београда која је била носилац пројекта обнове меморијалног комплекса споменика Руски Некропољ на Новом Гробљу у Београду.
Председник почасног савета Друштва Српско-руског пријатељства.

Члан Управног одбора међународног Фонда Јединства православних народа.

Као потпредседник Скупштине Србије био један од главних посматрача изборног процеса на референдуму о присаједињењу Крима Руској Федерацији.

Носилац више одликовања од којих су најзначајнија:

  • Орден Пријатељства, за посебан допринос у развоју економских и друштвених веза Србије и Русије, који додељује председник Руске Федерације;
  • Орден Светог Саве Другог Степена, за обнову и јачање вере и Цркве у Србији, који додељује Његова Светост Патријарх српски;
  • Орден Светог Данила Московског, за духовни препород Русије, који додељује Патријарх Московски и целе Русије;
  • Орден преподобног Сергеја Радоњешког, за посебан допринос развоју односа и зближавању православних народа, који додељује Патријарх Московски и целе Русије;
  • Орден Преподобног Серафима Саровског, за посебан допринос оживљавању манастира, цркава, храмова као и за црквено-друштвени активизам, који додељује Патријарх Московски и целе Русије.