Омладинци СНП посетили Самарску област у Русији

9. новембра 2018.

by / 0 Comments / 79 View / 9. новембра 2018.

Представници омладине Српске народне партије Невена Бошковић и Ненад Тешић посетили су Самарску област Руске Федерације у периоду од 06.11 – 09.11.2018 године. Наши представници, са члановима других организација које окупљају младе, били су учесници програма „Ново покољење“ чији је покровитељ Влада Руске Федерације.

Тема целокупне посете је била да се кроз низ активности и презентација, које су припремили домаћини, приближе дух, вера и историја руског народа, српским пријатељимакао и ближе повезивање младих две државе.

Током првог дана посете, млади су обишли неке од најзначајнијих споменика и музеја којима овај град, на левој обали реке Волге, заиста обилује – споменик руском војнику и команданту Василију Ивановичу Чапајеву, самарски академски театар драме Максим Горки, споменик Лењину, Трг Славе и музејско-изложбени комплекс „Самара космос“. На крају дана, домаћини су за српске представнике организовали свечану вечеру.

Током другог дана посете наши представници су положили цвеће и присуствовали војној „Паради сећања“ посвећену ј таквој паради одржаној 7. новембра 1941. године на којој је демонстрирана моћ Совјетске армије и борбени дух војника у великом Отаџбинском рату. Чланови наше делегације на маргинама параде упознали су се са замеником губернатора Самарске области. Након тога наши представници су посетили дигиталну изложбу „Русија – моја историја“, и присуствовали великом оперском спектаклу у извођењу еминентних руских уметника и чланова Баљшој театра.
У трећем дану, омладинци СНП су посетили град Тољати, и том приликом се упознали са радом и идејама младих научника са државног универзитета у овом граду. Посебан део разговора био је посвећен развоју новог типа мини формуле за тим универзитета који је већ један од најпознатијих у Eвропи. Након тога, млади су посетили изложбени салон фабрике аутомобила Лада и упознали се са њеном историјом, те обишли парк војне технике Руске федерације.

Према речима наших омладинаца чланова, домаћини су заиста показали велико гостопримство и жељу да младим људима из Србије укажу на све могућности сарадње са њиховим руским колегама како данас, тако и у будућности.