Омладинац СНП у Севастопољу: Србија нема ближег пријатеља од Русије

8. јуна 2017.

by / 0 Comments / 121 View / 8. јуна 2017.

Александар Поповић, представник Омладине Српске народне партије, који учествује на дипломатском семинару за младе политичке лидере руског Фонда „Горчаков“, посетио је Национални универзитет у Севастопољу где је имао прилику да пред руководством и професорима универзитета и учесницима семинара представи рад партије.

Он је нагласио да се програм СНП, као конзервативне партије центра коју у Скупштини Србије представљају три народна посланика, темељи на начелима одговорне националне и државотворне политике.

„Ми смо евроскептична партија која свој став заснива искључиво на заштити економских и националних интереса Србије. Зато сматрамо да Србија у овом тренутку нема никакав ни политички ни економски интерес да буде чланица Европске уније. Са друге стране, Русију видимо као једног од најважнијих политичких и економских партнера Србије. Сматрамо да Србија у својој прошлости није имала ближег пријатеља од Русије, нити је имала савезника са којим су њене везе кроз историју биле дуготрајније, садржајније и разгранатије“, рекао је Александар Поповић.

Како је истакао, важан сегмент политике СНП-а представља и залагање за јачање војне неутралности Србије.

„За СНП чланство Србије у НАТО је потпуно неприхватљиво. Не можемо да сарађујемо са онима који су бесомучно бомбардовали наш народ. Исто тако, ако већ постоји сарадња са НАТО, СНП сматра да Србија мора да продуби сарадњу и са ОДКБ, на равноправним основама“, поручио је омладинац СНП.

Александар Поповић је подсетио да је председник СНП, Ненад Поповић, као тадашњи потпредседник Скупштине Србије, био један од међународних посматрача на референдуму о присаједињењу Крима Русији и пренео поруку да за Српску народну партију, али и читав српски народ постоји једна једина истина, Крим је Русија – Косово је Србија!

Он је укратко представио и рад Фондације „Свети Александар Невски“ чији је почасни председник лидер СНП, Ненад Поповић.

„Фондација је један од главних организатора „Бесмртног пука Србија“, који је ове године окупио значајан број људи а сигурни смо да ће тај број у будућности бити још већи. Један од најважнијих пројеката у којима је фондација учествовала јесте обнова „Руског некропоља“ у Београду, комплекса историјско-меморајалних споменика на Новом гробљу на којем су сахрањени руски емигранти после Првог светског рата – 755 гробних места у којима су посмртни остаци преко три хиљаде људи“, поручио је Александар Поповић.

Учесницима семинара обратили су се Владимир Нечаев, доктор политичких наука и ректор Националног универзитета у Севастопољу и Александар Ирхин, начелник катедре за историјске, филозофске и друштвене науке.

Семинар на којем учествују млади из чак 17 земаља света траје до 9. јуна.