Омладина СНП и Млада Гарда: Савезништво Срба и Руса је нераскидиво

1. августа 2017.

by / 0 Comments / 168 View / 1. августа 2017.

„Омладина Српске народне партије и Млада Гарда Јединствене Русије заједничким обележавањем уласка Русије у Први светски рат на симболичан начин указују на нераскидиво савезништво Срба и Руса“, изјавила је Милица Терзић, председница Омладине Српске народне партије која је са члановима омладине положила венац на споменик „Руске славе“ на историјско-меморијалном комплексу „Руски некропољ“ у Београду.

Она је поводом 1. августа, дана када се Русија прикључила Великом рату, нагласила да је Русија то учинила само да би заштитила Србију.

„Цар Николај Други био је спреман да жртвује све за слободу братског српског народа. Када је Аустроугарска издала ултиматум Србији, цар Николај је на писмо регента Александра који му је затражио помоћ, поручио: „Нека Ваше височанство буде уверено да ни у ком случају Русија неће бити равнодушна према судбини Србије!“, подсетила је Милица Терзић.

Како је поручила, „наши славни преци борили су се раме уз раме и у Другом светском рату бранећи вредности истине и правде. Животи које су уградили у темеље наше слободе обавезују нас да будемо заједно и када год то затреба у будућности“, закључила је председница Омладине СНП.

Александар Кобиларов, представник Омладине СНП, прочитао је окупљенима песму руског свештеника Образцова коју је написао у тренутку док су српска војска и народ херојски бранили отаџбину од напада аусторугарско-германских хорди 1914. године.

Родна Србијо

Родна Србијо,

сестро Русије Велике

Какав тешки крст

носиш ти на себи!

Под ударом хорде

немилосне и дивље

Ти си искрварила

у мучној борби…

Рођена Србијо,

ми са тобом страдамо

Љубљена сестро,

ми верујемо, као и ти,

И молимо се са тобом,

и тврдо верујемо,

Да Бог ће нам помоћи,

да понесемо своје крстове…

Храбри се, трпи!

Бог је у правди, а не у сили,

И правду свету

опет ће показати Божанство:

Христос беше на крсту, пострадао и био у гробу,

Али тамо је и показао Он

Правде тријумф!