Пијавица, торнадо… шта је следеће?!

29. маја 2016.

by / 0 Comments / 131 View / 29. маја 2016.

Несвакидашњи догађај, који се недавно десио у Поморавском округу, у виду природне појаве, коју неки сматрају пијавицом а други је зову торнадом, изненадио је све, а највише становнштво које је погођено овом непогодом.

Због последица по материјална добра, упозорава нас и уједно обавезује, да посветимо више пажње климатским променама које доносе овакве појаве које нису карактеристичне за наше климатско поднебље већ за тропске зоне, а све у циљу заштите људи, материјалних и културних добара и животне средине.

На сву срећу, овога пута није било повређивања становништва, осим мање материјалне штете и страха грађана да се оваква ситуација не понови.

Не можемо дозволити да се на ову поменуту природну појаву, не обрати пажња као да се ништа није десило и да верујемо да се неће поновити.

У том смислу, неопходно је предузети све расположиве мере, како би се овакве ситуације могле предвидети и на време предузети мере обавештавања и заштите становништва.

Сведоци смо све чешћих и разорнијих последица климатских промена на планети земљи и зато апелујемо на све релевантне институције да се активно укључе у анализу овог феномена.

Очување и унапређење заштите животне средине је императив ресорног одбора за заштиту животне средине у складу са програмом и начелима Српске народне партије.

Владислав Васиљевић и мр Славко Младеновић

Ресорни одбор за заштиту животне средине СНП