Одбор за спорт СНП учесник Друге Српске међународне конференције спортске медицине

30. маја 2019.

by / 0 Comments / 33 View / 30. маја 2019.

Чланови Ресорног одбора за спорт СНП-а учествовали су на Другој Српској међународној конференцији спортске медицине под слоганом “НОВА ДИМЕНЗИЈА СПОРТСКЕ МЕДИЦИНЕ“ у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Са примарним циљем информисања, едукације кадрова и праћења имплементације у пракси најсавременијих иновационих технологија и техника из области спортске медицине делегацију СНП-а представљали су председник одбора за спорт Бојан Исаиловић са сарадником и чланом одбора Велибором Радуловићем.

Након пуне четири године од одржавања Прве Српске конференције из ове области утисци су да је вредело чекати на организацију Друге по реду конференције. Учешће светски признатих стручњака спортске медицине попут господе Фабиа Пигоциа (Италија), Јаниса Питсиладиса (Велика Британија), Мец Борјесона (Шведска) или Демитри Константиноа (Јужноафричка Република) чије би излагање на тему “Нове технике у дијагностици и лечењу“ посебно истакли, свакако говори о успеху организатора.

Да Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије заслужује похвале, потврђује и велико интересовање приликом излагања наших стручњака.

Проф.др Драган Радовановић, проф.Бранислав Јевтић, проф.др Душан Марић, др.Предраг Божић са запаженим предавањем на тему “Евалуација дисфункције људских покрета и фактори ризика од повреда“, као и сви остали домаћи стручњаци, побрали су симпатије и високе оцене међународног аудиторијума.

Праћење најсавременијих технологија, а нарочито едукација непосредних учесника у спорту на оваквим манифестацијама од непроцењиве су вредности за нашу земљу и на њима треба инсистирати и у будућности.