Одбор за спорт СНП осудио срамотну одлуку Светске антидопинг агенције (WADA) о суспензији Русије са свих великих такмичења у наредне четири године

10. децембра 2019.

by / 0 Comments / 62 View / 10. децембра 2019.

Ресорни Одбор за спорт СНП-а осудио је срамотну одлуку Светске антидопинг агенције (WADA) којом се Руској Федерацији забрањује учешће на свим великим спортским манифестацијама и то у наредне четири године.

Наш одбор сматра да је немогуће игнорисати овакву одлуку којом се директно брише смисао правог олимпизма и то промоцијом двојаких аршина у одлучивању и стављању политичких интереса изнад спорта.

Осудити све оне часне спортисте без обзира да ли су икад дошли у контакт са допингом или не, само зато што су из Русије, огроман је пораз спорта на глобалном нивоу.


Неправедно оптужити све спортисте једне државе да се допингују, а истовремено спортисте неке друге земље у потпуности амнестирати од сваког вида провере најблаже речено је цинично и недопустиво. За колико врхунских спортских достигнућа, светских или олимписких рекорда репрезентативаца спортске велесиле Русије је ускрећено човечанство у наредном периоду, зарад политичког фаворизовања ривала, је право питање за господу из WADA.


У нади да ће коначно правила игре за све учеснике бити иста, да ће штоперица свима једнако мерити време, стајемо свом снагом уз нашу руску браћу, али и уз све часне спортисте света инсистирајући да политичким одлукама у спорту није место.

Бојан Исаиловић, председник Ресорног одбора за спорт СНП