Ненад Поповић за ТАСС: Напад на Сирију је кршење међународног права

7. априла 2017.

by / 0 Comments / 78 View / 7. априла 2017.

„Оштро осуђујем нападе које су Сједињене Америчке Државе  предузеле против једне суверене и слободне државе као што је Сирија. Тај напад је најгрубље кршење међународног права јер нити га је одобрио Савет безбедности Уједињених нација нити га је тражила Влада Сирије“, изјавио је Ненад Поповић, председник Српске народне партије за руску агенцију „ТАСС“.

– Бомбардовање независних држава само да би се променила власт или окупирала територија је нешто што смо и ми у Србији доживели када смо месецима били бомбардовани од стране НАТО пакта 1999. године – истакао је Поповић.

Он је напоменуо да се „уочавају подударности које служе као разлози за бомбардовање“.

– У Србији је то био измишљени злочин над албанским цивилима у селу Рачак на Косову а да никада није доказано да су то учинили Срби. Тек касније након бомбардовања је утврђено да се радило о албанским терористима који су погинули у борби са снагама безбедности Србије. Зато је сада потребно да УН и друге међународне институције непристрасно истраже и утврде ко је одговоран за страдање цивила од хемијског наоружања у Сирији.  Тако ће се коначно прекинути са двоструким стандардима и неистинама у овако осетљивим питањима за глобалну безбедност – изјавио је председник СНП.