Ненад Поповић у посети електронском факултету у Нишу

7. јула 2017.

by / 0 Comments / 185 View / 7. јула 2017.

Министар у Влади Републике Србије за иновације и технологије, Ненад Поповић, посетио је данас Електронски факултет у Нишу где је обишао радове на изградњи центра за стартапове и иновативно предузетнишво. Том приликом Поповић је разговарао са деканом Електронском факултета Драганом Јанковићем и градоначелником Ниша Дарком Булатовић.

Министар Поповић је рекао да је изградња овог центра важна како би млади инжењери у Нишу започели своје стартапове на пољу иновације и високих технологија.

Овај центар је нешто потпуно ново и млади из Ниша неће морати да одлазе у друге земље јер ће имати апсолутно савремен и модеран центар за иновације овде у свом граду. Пројекат је изванредан и у њему ће млади моћи да покажу своју инвентивност и иновативност нагласио је Поповић.

Завршетак радова на изградњи центра за стартапове за иновативно предузетништво предвиђен је за септембар ове године. Центар ће се простирати на 650 квадратних метара, а у њему ће бити смештено 5 стартапова са 50 студената. Након завршетака изградње овог центра, планира се реализација инвестиције у изградњу анекса Електронског факултета као и научно-технолошког парка у Нишу.