Ненад Поповић: Србија неће увести санкције Русији

28. новембра 2014.

by / 0 Comments / 71 View / 28. новембра 2014.

”Увођење санкција Русији било би погрешно и директно супротно економским и политичким интересима Србије. Тај чин би значио окретање леђа нашој заједничкој историји, традицији, очекивањима целог српског народа. Уверен сам да власти у Србији неће подлећи притисцима Запада и увести санкције”, рекао је Ненад Поповић, оснивач Српске народне партије (СНП), на форуму ”Евроазијске интеграције – достигнућа и проблеми” у Казању.

Према његовим речима ”Русија је кључан економски партнер Србије који нашу земљу недвосмислено подржава по питању Косова и Метохије и Републике Српске”.

Током форума у Казању делегација СНП на челу са Поповићем имала је званичан сусрет са делегацијом сверуске политичке партије Јединствена Русија коју је предводио Андреј Климов, председник Одбора за међународне односе ЈР. На састанку су разматрани даљи кораци у сарадњи две партије на јачању српско-руских односа у областима политике, економије, културе и духовности.

На форуму ”Евроазијске интеграције – достигнућа и проблеми” који се одржава данас и сутра у граду Казању у Руској Федерацији, учествује више од 300 представника влада, политичких партија и привредника из 20 земаља света.