Ненад Поповић: Курир открио оно о чему ћуте светски медији

4. фебруара 2017.

by / 0 Comments / 128 View / 4. фебруара 2017.

Ексклузивна изјава Ненада Поповића председника Српске народне партије за Курир поводом напада шиптарских медија на овај дневни лист због текстова о животу у гету Срба на Косову и Метохији.

Курир је открио оно о чему ћуте европски и светски медији, а то је да српски народ на Косову и Метохији живи у константном страху за своју безбедност – рекао је за Курир Ненад Поповић, Председник Српске народне партије.

– То је живот у гету какав не постоји нигде у данашњој Европи. Поручујем Тачију и осталим шиптарским терористима да српски народ неће дозволити да му се догоди нови погром на Косову и Метохији као што се догодио у марту 2004. године – рекао је Поповић.

Он је истакао да присуство званичне Србије на КиМ мора да буде веће и уочљивије, јер је то једини гарант безбедности Срба у јужној покрајини.

– Морамо да очувамо насе институције на Косову и Метохији, да пружимо сву могућу подршку у средствима и логистици, као и да држимо отворене све телекомуникационе и путне канале који нам обезбеђују сталну везу са нашим сународницима на КиМ.

– Мењају се односи у светској политици, Русија је никад моћнија, уверен сам да долазе бољи дани за Србију и српски народ на КиМ. У овом тренутку је најважније да прекинемо примену Бриселског споразума који корак по корак укида присуство и суверенитет Републике Србије у њеној јужној покрајини – рекао је Поповић.

КУРИР