Ненад Поповић: Дигитална економија и иновације перспектива за младе у Србији

13. јула 2017.

by / 0 Comments / 120 View / 13. јула 2017.

Председник Српске народне партије и министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије, Ненад Поповић, посетио је данас Иновациони центар на Факултету организационих наука у Београду и разговарао са деканом факултета професором Миливојем Сукновићем.

Поповић је истакао значај сарадње науке и привреде, као и примене напредних ИТ решења у реалном сектору економије, наводећи да је Факултет организационих наука један од лидера у тој области у Србији. „Цео свет, ЕУ, Америка, Русија, усмерили су своје научно-истраживачке потенцијале у развој и примену иновација и високих технологија у свим областима индустрије и привреде“, рекао је Поповић. Он је истакао да се то посебно односи на сектор пољопривреде где Србија, уз примену напредних ИТ решења у овој области, може да повећа своју међународну конкурентност.

„Видели смо јуче да су се на Самиту земаља Западног Балкана у Трсту премијерка Ана Брнабић и немачка канцеларка Ангела Меркел сложиле да дигитална економија, иновативна индустрија и јачање стартап заједнице могу бити нова перспектива земаља Балкана, у којој млади виде своју шансу“, рекао је Поповић.

Он је додао да је то потпуно у складу са политиком Владе Републике Србије која ће наставити снажно да подржава иновационо предузетништво и отварање нових иновативних стартапова у Србији. „То је шанса за нове инвестиције и нова радна места у Србији, посебно за младе“, закључио је Поповић.