Народни посланик СНП Огњен Пантовић у Бољевцу: Жртве НАТО агресије заувек у нашем сећању

8. јуна 2018.

by / 0 Comments / 90 View / 8. јуна 2018.

„Српски народ никада неће заборавити жртве НАТО агрсије. Оне ће увек бити у нашем сећању како би из те наше тешке историје научили како да се понашамо сутра и ко су истински пријатељи српског народа“, изјавио је народни посланик Огњен Пантовић приликом полагања венаца на споменик цивилним жртвама бомдбардовања у Подгорцу код Бољевца.

Он је заједно са члановима СНП из Бољевца, председником општине Бољевац, удружењима ратних ветерана, породица погинулих и грађана положио венце на спомен обележју у Подгорцу, где су 07. јуна 1999 године од НАТО бомби погинула три цивила.

Пантовић је такође нагласио да нажалост оваквих места на простору где живи српски народ има много и подсетио на још нека дешавања ових тешких времена по српски народ.

„Не заборавите да је НАТО два пута у 20. веку бомбардовао Србе, први пут 1995. године у Републици Српској. И тада као и 1999. године повод за напад је био исценирани злочин за који је оптужен српски народ“, подсећа Пантовић.

Он је такође додао да се све ово дешавало са циљем да се отме српско вековно огњиште Косово и Метхоија и додао, „Србија ће заштити српски народ на Косову и Метохији и никада неће признати независност ове лажне државе, а уверен сам да ће доћи боља времена када ћемо се у пуном капациетету вратити тамо одакле смо сви пошли“!

Пантовић је такође одржао састанак и са председником општине Бољевац Небојшом Марјановићем коме се захвалио што ова општина негује сећање на жртве НАТО агресије и не дозвољава да злочини оду у заборав.

Делагацију Српске народне партије чинили су поред Огњена Пантовића, Небојша Загановић, Алекснадра Омановић, Владимир Стевановић и Александар Младеновић.