Народна посланица СНП разговарала са грађанима Ариља

17. јануара 2017.

by / 0 Comments / 174 View / 17. јануара 2017.

Снежана Петровић, народна посланица и члан Председништва Српске народне партије, посетила је синоћ Ариље у оквиру акције „Отворено са грађанима Западне Србије“.

Како је поручила мештанима окупљеним у сали Скупштине општине Ариље, њена је обавеза, као народног посланика, да разговара са народом и искористи све механизме који су јој на располагању како би покушала да му помогне.

– Ариље је, као и читав Златиборски крај, богато воћем и оно представља његову велику развојну шансу, али како су ми поручили грађани, неопходна им је већа подршка државе за извоз. Сагласили смо се да је тржиште Руске Федерације права прилика за повећање извоза, посебно малине, јер је отворено за наше воће, нарочито од када европски произвођачи због санкција више немају приступ овом тржишту. Зато се Српска народна партија најснажније залаже за отварање Канцеларије за економску сарадњу са Русијом јер уз јачу институционалну подршку државе пољопривредници овог краја могу да имају сигурнију продају, боље цене а Ариље и читава Србија много више радних места за грађане – објаснила је Снежана Петровић.

Народна посланица СНП је истакла да је са Ариљцима разговарала и о проблемима у сточарству, образовању младих, запошљавању…

Према речима окупљених грађана, Снежана Петровић је први народни посланик након 16 година који је посетио Ариље да би  разговарао са грађанима. Састанку је присуствовао и председник Скупштине општине Ариље и председник ОО СНП Ариље, Драгиша Терзић.

Народна посланица СНП ће у наредне две недеље у оквиру акције „Отворено са грађанима Западне Србије“ обићи и Нову Варош, Ужице, Пожегу, Прибој, Бајину Башту и Косјерић.