Министар Поповић у посети институту у Винчи: Фокус на иновациону инфраструктуру и иновационе програме

17. јула 2017.

by / 0 Comments / 130 View / 17. јула 2017.

Министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије и председник Српске народне партије, Ненад Поповић, посетио је Институт за нуклеарне науке у Винчи, одакле је поручио да ће Влада Србије у наредном периоду ставити акценат на унапређење система научних института, са фокусом на развој иновационе инфраструктуре и иновационих програма.

„Влада Србије је апсолутно свесна чињенице да су знање и иновације кључни ресурс на којем Србија може да гради своју међународну конкурентност. Знања из области природних наука, технологије, а нарочито инжењерства, имају посебан значај за иновације и економски раст“, истакао је Поповић.

Он је напоменуо да иновациона инфраструктура и програми треба да буду у функцији индустрије и останка младих талената у Србији.

„Институт Винча у томе има важну улогу, јер је ово без сумње једна од стожерних институција науке Републике Србије“, рекао је Поповић.

Директор Института за нуклеарне науке у Винчи Борислав Грубор изразио је задовољство јер је Влада Србије препознала значај иновација и технолошког развоја. Он је истакао да ће Институт у Винчи пружити пуну подршку новом министру задуженом за тај ресор.

„Задовољни смо што је министар Поповић посетио Винчу и тиме указао на значај наше институције за развој науке и иновација у Србији“, рекао је Грубор.

Министар Ненад Поповић посетио је данас и Јавно предузеће Нуклеарни објекти Србије у Винчи где је разговарао са директором овог предузећа Далибором Арбутином. На састанку је разговарано о развоју и примени иновација и нових технологија у области нуклеарних активности и управљања нуклеарним отпадом.