Министар Поповић у Москви: Руска компанија Касперски заинтересована за ширење на тржиште Србије

23. јула 2018.

by / 0 Comments / 180 View / 23. јула 2018.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас у Москви са руководством једне од највећих руских технолошких компанија – Касперски, и том приликом поручио да је ова компанија заинтересована за ширење на тржиште Србије.

„Ова компанија, која се бави развојем софтвера за безбедност података у сајбер простору, запошљава 4.000 људи и опслужује преко 400 милиона корисника у 200 земаља света. То је једна од највећих технолошких и иновационих компанија, не само у Русији, већ и у свету“, рекао је Поповић.

Он је истакао да Србија има одличне младе програмере и најбољу школу инжењерства у Јужној Европи. „Високо професионални инзењери представљају наш кључни развојни ресурс када је у питању привлачење страних инвеститора у области иновација и ИТ“, навео је министар.

Он је истакао да је заштита сигурности сајбер простора, било да је реч о терористичким претњама или сајбер саботажама у индустрији, област која данас има највиши могући значај за економију, али и националну безбедност једне државе. „Зато би долазак Касперског у Србију имао вишеструку важност, јер би поред запошљавања наших младих инжењера, они добијали знање од најбољих руских стручњака у овој области. То знање би остајало у Србији, која би сутра могла да постане регионални центар за развој софтвера у области сајбер безбедности“, истакао је Поповић.

Руководство компаније Касперски потврдило је да ће ускоро посетити Београд, где ће се састати са представницима државних институција, приватног сектора и српских универзитета, како би биле сагледане све могућности будућег доласка ове компаније на тржиште Србије.