МИНИСТАР ПОПОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ СТАРТАП ЦЕНТРА У ЧАЧКУ

8. марта 2019.

by / 0 Comments / 33 View / 8. марта 2019.

Министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, обишао је радове на изградњи регионалног иновационог стартап центра у Чачку и том приликом поручио да ће овај центар у будућности бити ново место окупљања младих инжењера и ИТ стручњака и мотор иновационог раста економије Чачка.

Поповић је подсетио да је за овај пројекат, преко програма његовог кабинета, опредељено близу 46 милиона динара. „Стартап центар ће се налазити на најбољој локацији у центру Чачка, и простираће се на 620 квадратних метара. Биће опремљен најсавременијом технолошком опремом коју ће користити чачански инжењери и технолошки предузетници“, рекао је Поповић.

Он је указао да ће млади предузетници у овом центру имати најбољу менторску подршку из области развоја пословања, финансија, правних питања и маркетинга. „Желимо да млади у Чачку, на овом месту, добију не само шансу да раде на најсавременијој опреми, већ и да раде са најбољим стручњацима који ће их саветовати како да прођу тежак пут од иновативне идеје до комерцијалног успеха те иновације“, истакао је Поповић.

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, захвалио је министру Поповићу и Влади Републике Србије на подршци коју пружају развоју Града Чачка. Он је указао да је Чачак град привреде и предузетништва и да ће изградња иновационог стартап центра бити додатни подстицај економском развоју града, као и останку младих у Чачку.

Тодоровић је истакао да се радови на иновационом стартап центру налазе у завршној фази, изразивши уверење да ће овај центар бити отворен и спреман да прими младе инжењере већ у априлу.