Министар Поповић: 44.603.000 динара за развој женског иновационог предузетништва

5. октобра 2018.

by / 0 Comments / 73 View / 5. октобра 2018.

Министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, потписао је уговоре о додели 44.603.000 динара за развој женског иновационог предузетништва са представницима јединица локалне самоуправе Градом Лозницом, општином Мали Зворник, општином Косјерић, као и представницима организација које су конкурисале за средства заједно са Градом Новим Садом и Градом Кикиндом.

Средства се додељују у оквиру Програма за промоцију и развој женског иновационог предузетништва које спроводи Кабинет министра за иновације и технолошки развој.

Средства ће бити усмерена на спровођење обука за покретање посла у градским и сеоским срединама, за стицање вештина из области иновација и развоја предузетништва, за иновирање производа и услуга у постојећим предузећима чији су власници жене, куповину нове опреме, а између осталог, и за директне подстицаје отварању нових предузећа и стартап компанија од стране жена.

„Желимо да развијамо женско иновационо предузетништво и за те намене ове године определили смо 100 милиона динара. Недавно смо потписали првих девет уговора, сада потписујемо још пет, а биће их још. Жене у Србији су вредне и предузимљиве. На овај начин желимо да их охрабримо да отварају своје стартап компаније, да следе своје снове и постану успешне предузетнице“, рекао је Поповић.

Он је истакао да овај програм није само намењен младим технолошким предузетницама, већ и домаћицама у сеоским срединама које имају добре идеје и желе да буду предузетнице. „Добили смо одличне пријаве које се односе на развој женског иновационог предузетништва у мањим срединама. То је сјајна шанса за те општине да повећају раст и запошљавање и зауставе одлив људи у градове“, рекао је Поповић.