Милош Вујанић за сајт Форума „Таврида“: Нико не може да поремети сарадњу Србије и Русије

31. јула 2016.

by / 0 Comments / 269 View / 31. јула 2016.

Историја Србије и Русије је веома богата, а наши односи кроз векове пријатељски и братски. Форум „Таврида“ је одлична прилика да кроз дијалог са колегама из Русије сазнамо више детаља и разменимо чињенице о српско-руским везама, изјавио је Милош Вујанић, представник Омладине Српске народне партије за званични сајт сверуског омладинског форума „Таврида“ на којем учествује делегација Омладине СНП.

Вујанић је истакао да поједине земље данас покушавају да прекрајањем историје и замерањем Србији и Русији на изузетно блиској политичкој, економској и културној сарадњи, утичу на односе две државе и два народа.

„Нико не може да искористи нашу светлу заједничку прошлост и поремети сарадњу у будућности“, поручио је Вујанић.

Како је рекао, Русија је пример како држава треба да се односи према својој историји.

„Признавањем само историјских чињеница и приступом да су прошлост обележила како добра тако и лоша времена, Русија шаље поруку да је историја једна, непромењива, свиђало се то некоме или не“, закључио је Вујанић.

„Таврида“ је један од два највећа омладинска форума у Русији који организује Министарство омладине Руске Федерације и сваког лета окупља 3.000 младих људи из Русије и других земаља широм света како би разменили своја искуства из области науке, културе, стваралаштва, уметности…