Милан Стаматовић за Новости: Златибор оглед за трговину са Русима

5. марта 2015.

by / 0 Comments / 223 View / 5. марта 2015.

Чајетина и Златиборски округ биће „оглед“ на којем ћемо показати да је могуће повећати и боље организовати извоз у Русију ако за то имате подршку локалних институција. Овако за „Новости“ Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и члан Председништва Српске народне партије, најављује отварање прве регионалне Канцеларије за сарадњу са Русијом, на Златибору.

– Надамо се да ће и друге општине у Србији кренути нашим путем. Тржиште ЕУ је важно али имамо потенцијал да своје производе продајемо и у Русији.

Може ли тај модел да се примени на целу Србију?

– Све што произведемо можемо да извеземо у Русију без царина. Извоз из Златиборског округа у Русију порастао је прошле године чак 300 одсто. То је шанса за све наше сељаке. Посебно сада када је Кремљ забранио увоз хране из ЕУ. Желимо да привредницима из нашег краја помогнемо да наступе организованије на руском тржишту и да се директно повежу са руским трговинским ланцима.

У којим областима очекујете најбоље резултате?

– Циљ нам је помогнемо нашим сељацима да се месо са Златибора, ракија из Пријепоља, сир из Сјенице, малине из Ариља, нађу на полицама руских супермаркета.

Вечерње Новости