Колинда, Томпсон и ЕУ: Поносан сам што сам Србин

14. јуна 2016.

by / 0 Comments / 228 View / 14. јуна 2016.

Блог председника Ненада Поповића

Размишљао сам да ли да се бавим музичким укусом Колинде Грабар Китаровић још пре неколико дана, али ми је фудбал одвукао пажњу. Бићу крајње искрен. Свом блиском пријатељу сам рекао да нећемо дуго чекати да Колинда направи нови кикс. И, заиста, би тако.

Не само да је Колинда признала како обожава да слуша усташког певача Марка Перковића Томпсона, већ је и одала малу породичну тајну. Открила је да песме које величају нацистичку Независну државу Хрватску, слуша заједно са својом децом!

Хајде да сада замислимо како актуелна шефица државе и њена дечица весело плешу уз мелодију и текстове певача који сваки концерт почиње са усташким поздравом поглавника Анте Павелића „За дом спремни!”.

Зар не делује председници Колинди морбидно да те песме, како она каже, подсећају њу и њену децу на нешто најлепше у Хрватској? Како могу клање у Јасеновцу и зверско убијање српске деце у Јастребарском, Горњој Ријеци, Сиску и Старој Градишкој изазивати радост било кога у данашњој Европи? Али, док би се сваки антифашиста згрозио и над самом помисли да неко може обожавати певача који велича геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима, Колинда тапше рукама уз такву музику и такве текстове.

И оно још страшније – она васпитава своју децу да следе мелодије и поруке нацизма!

Заиста, ако је ико наиван могао и да помисли како Колинда нема довољно историјског и музичког знања, није требало дуго да поново покаже своје право лице. Она се сликала са неонацистом Велимиром Бујанцем који отворено подржава усташе. Дружи се председница Хрватске и грли с настављачем идеологије Адолфа Хитлера, као што игра уз морбидну Томпсонову музику. И не стиди се ни најмање.

И та жена, Колинда Грабар Китаровић, је актуелна председница Хрватске, коју је изабрао хрватски народ. И таква Хрватска је чланица ЕУ. И никоме у Бриселу не пада на памет да осуди Хрватску за величање нацизма.

Напротив, та иста Хрватска уцењује Србију и блокира јој отварање поглавља за приступање ЕУ. Када то видим, још сам поноснији на свој евроскептицизам. Земља настала на геноциду и величању Адолфа Хитлера, учи европским вредностима Србију која је, после Русије, процентуално дала највише жртава у борби против нацизма. Какав апсурд! Да Срби, као народ који је победио Адолфа Хитлера и Анту Павелића, нису добродошли у Европској Унији, док је геноцидна Хрватска, чији званичници баштине идеологију нацизма, поносни члан те исте Европске уније.

Поносан сам што се мој народ не весели музици и песмама нациста. Поносан сам што смо на супротној страни од оних који желе да свет претворе у систем логора смрти и гасних комора. Поносан сам што сам Србин!

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић