Калабић за ТВ „Happy“: Срби су осуђени на то да свака нова генерација учи историју на сопственој кожи (ВИДЕО)

13. априла 2017.

by / 0 Comments / 111 View / 13. априла 2017.

До 1918. године наши преци су били победници, у Балканским и Првом светском рату. Као народ смо увек имали више среће на бојним пољима него на дипломатским столовима. Срби су осуђени на то да свака нова генерација учи историју на сопственој кожи, што је најгора могућа позиција. Остали људи уче историју из историје. Наши преци нас већ дуже време гледају прекорно, рекао је Радован Калабић, члан председништва Српске народне партије, историограф и публициста представљајући на телевизији „Happy“ своју књигу „Под прекорним погледом историје“.

Како је нагласио светске силе су увек биле прекорне према Србима, „понашале се према нама као паликућа или ватрогасац“.

– Највећи парадокс 20. века је у томе што после пада Берлинског зида ни једна држава у Европи није остала суверена. Ми то као држава нисмо схватили. У Дрездену је давно договорено да се Југославија распадне. На долазак Броза на власт није утицала Коминтерна него британски премијер Черчил и англо-америчка политика – истакао је Калабић.

Он је поручио да се у историји увек догађало оно што је морало да се догоди, те да нема репризе историјских дешавања.

– Постоји једна добра изрека: Биће нам боље тек када грам власти не буде вредео више од киле мозга. Е то је једна константа у друштвеном и политичком животу Србије – закључио је Калабић.

Погледајте снимак гостовања Радована Калабића у Јутарњем програму ТВ „Happy“