Како хрватски министар полиције брише Србе из Вуковара

16. августа 2016.

by / 0 Comments / 93 View / 16. августа 2016.

Блог председника Ненада Поповића

Нису били довољни „Олуја“ и „Бљесак“, да се протерају сви Срби из Хрватске. Нису довољни ни усташки покличи широм лијепе њихове. Није довољно да председница Колинда пушта Томпсонове песме својој дечици. Није довољно ни то да се пред министрима Хрватске подиже споменик усташком терористи Барешићу који је сурово ликвидирао југословенског амбасадора Роловића у Шведској, уз клицање Анти Павелићу.

Сада се у акцију чишћења преосталих Срба укључио лично и министар унутрашњих послова Влахо Орепић. Тврди Влахо да Срби у Вуковару манипулишу својим пребивалиштима. Изјављује Влахо да Срби фалисфикују своје постојање и своје животе у Вуковару. Сигуран је, замислите само, министар полиције Хрватске, да нема 30 одсто Срба у Вуковару, па из тога закључује да неће бити ни ћириличних табли у Вуковару! Мери Влахо, онако, од ока, колико је потребно да нас буде у Вуковару. Ништа ме више не може зачудити у европској Хрватској, па ни то да министар који треба да обезбеђује сигуран живот свим грађанима, а нарочито да штити права националних мањина, оптужује Србе да измишљају своје постојање у Хрватској. Ако би се питао Влахо, Срба не би ни било, а нарочито не у Вуковару, где су живели одувек.

Индустрија истребљења Срба се тако наставља, само другим средствима. Некада су то били концентрациони логори, па Олуја, а сада се читав народ оптужује да измишља своје постојање или своди на меру која одговара хрватским властима. Брисел на све то ћути, Томпсон пева, а Влахо не хапси усташке хулигане који руше ћириличне табле, већ би да избрише декретом Србе из Хрватске. Узалуд Влахо Орепић пописује Србе, чинећи исто што и његови прећи за време НДХ. Српски народ никада више неће дозволити да буде жртва усташко-нацистичког геноцида. Наша земља данас има моћног савезника, пробуђеног руског медведа, који је већ показао колико може да буде ефикасан у истребљењу нацизма. Хрватска, Украјина, и све друге земље где је нацистичка идеологија поново постала званична државна политика, треба да буду свесне да слободни свет који предводи Русија неће гледати мирно на поновно буђење нацистичког ужаса у Европи. Бићемо спремни да још једном, удружени, одбранимо европске вредности и енергично станемо на пут ширењу идеологије концентационих логора и систематског уништења народа који се не уклапају у њихову болесну визију света. То је наша политичка и људска мисија, али и наш дуг према милионима страдалих од руке нациста у Првом и Другом светском рату.

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић