Јункер изједначава нацистичке џелате и српске жртве

1. септембра 2016.

by / 0 Comments / 48 View / 1. септембра 2016.

Блог председника Ненада Поповића

Никада јасније и никада директније, него у свом јучерашњем писму, председник Европске комисије Жан Kлод Јункер није разголитио лицемерну политику ЕУ према Србији. Не осудивши ни једном једином речју оживљавање нацизма у Хрватској, у самом срцу ЕУ, Јункер је коначно показао сав презир који Брисел осећа према Србији.

Бесмисленим фразама које би се очекивале од члана жирија избора за мис, Јункер реториком општих места изједначава џелате и жртве, нацистичке масовне убице и невино страдале у јамама и гасним коморама у усташко-нацистичком режиму Анте Павелића.

Амнестирајући европску Хрватску за расизам, нацизам и усташтво, Јункер је увредио све жртве Јасеновца, Јадовна, Олује. У свом одговору премијеру Србије, шеф ЕУ је и написмено доказао да Србија није равноправан партнер ЕУ, и да се на Србе у ЕУ гледа као на народ нижег реда чије жртве не смеју чак ни да се помену.

Да ли Јункер тиме жели да нам поручи да ће један од наредних услова за улазак Србије у ЕУ бити да признамо како Јасеновац, Јадовно и Олуја нису постојали, да ћемо морати да изједначимо српски антифашизам и хрватски нацизам? Србија не дели вредности Жан Kлод Јункера.
Србија неће насести на југословенско-комунистичку политику изједначавања злочинаца и жртава. Тада је то била лажна политика братства и јединства, данас је то лажна политика европског јединства.

Србија једнако поштује све жртве, али ни под којим условима неће прихватити ултиматум да су српске жртве мање вредне и да се морају избрисати из нашег сећања, из наше историје и наших срца, како бисмо постали чланови породице народа која даје легитимитет поновном бујању нацизма на територији Европе.

Србија има свој пут. Ми морамо да штитимо своје државне и националне интересе, одлучно и енергично, како се зверства кроз које је српски народ пролазио током читавог 20. века, више никада не би поновила.

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић