Јунаци који су већ победили, напред параолимпијци!

9. септембра 2016.

by / 0 Comments / 49 View / 9. септембра 2016.

Блог председника Ненада Поповића

Њих не прати национална еуфорија, нису им посвећене насловне стране, о њима неће правити специјалне емисије, иако су заслужили да буду узор читавој нацији. И пре одласка на велико такмичење, они су већ победили и то понављају свакога дана. Они, једноставно, морају да буду шампиони. Зато што се никада не предају и никада не одустају.

Јуче су почеле параолимпијске игре у Рио де Жанеиру и част Србије ће бранити 16 спортиста. Ти момци и девојке за мене су хероји! Наше друштво мора тако да их третира не само док трају Игре, када се појави по који редак о њиховим успесима. О њима држава мора бринути свакодневно, јер су они највећи доказ снаге, истрајности и победе људске воље. Ако је судбина била неправедна према њима, они су показали да су јачи од свих недаћа.

Читао сам да Енглези још увек нису организовали свечану параду својих олимпијских шампиона, већ чекају да се и њихови параолимпијци врате из Рија, како би организовали заједничку прославу. Леп и достојанствен обичај. Предлажем да Србија од следећег олимпијског циклуса покаже исто поштовање према нашим параолимпијцима. Међу спортистима нема разлике. Велики шампиони, сигуран сам у то, поштоваће људе који су доживели велике личне трагедије или су се родили са хендикепом, али су одлучили да не протраће своје животе, већ су доказали како се и највеће препреке могу савладати.

Параолимпијци показују зашто вреди живети и борити се. Они доказују да реч немогуће не постоји у њиховом речнику. Већ су победници, али се боре и даље, зато што је борба смисао њиховог живота. Постанимо друштво којима ће ти људи бити инспирација. Напред, хероји! Видимо се на балкону!

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић