Јован Палалић: Укидање виза између Србије и Кине унапређује нашу економску сарадњу (ВИДЕО)

15. децембра 2016.

by / 0 Comments / 59 View / 15. децембра 2016.

Споразум о укидању виза између Србије и Кине је најбоља потврда да успешна спољна политика једне земље доводи до њеног економског развоја. Кина је наш пријатељ а стратешка сарадња две земље се сада успешно помера са политичког и на економски ниво, изјавио је Јован Палалић, народни посланик Српске народне партије у Скупштини Србије.

Он је подсетио на речи некадашњег италијанског премијера Емилиа Висконтија Еносте: Увек независни, никад изоловани.

– Управу такву политику Србије потврђује споразум о укидању виза са Кином. За нашу земљу је посебно важно да води уравнотежену политику сарадње са свима – објаснио је народни посланик СНП.

Палалић је истакао да је Србија увек имала велику подршку Кине у очувању територијалног интегритета и заштити националних интереса.

– Сада је на ред дошла и економија. Осим подршке у оквиру кинеског пројекта „16 плус 1“ који ће нам обезбедити развој привреде и инфарструктуре, сада имамо прилику и за развој туризма. Укидање виза ће довести велики број туриста из Кине у Србију. Зато је важно да наставимо да равијамо наше партнерство са Кином али и свим осталим пријатељским земаљама у свету – закључио је Палалић.