Јован Палалић: Србија је уз Русију градила своју самосталност (ВИДЕО)

15. фебруара 2017.

by / 0 Comments / 206 View / 15. фебруара 2017.

Србија данас слави почетак борбе за независну државу и почетак борбе за правну државу. Нашу државну самосталност градили смо на нашој унутрашњој снази и жељи да живимо у слободи, ослањајући се споља на најближег савезника, пријатељску Русију, изјавио је Јован Палалић, генерални секретар и народни посланик Српске народне партије поводом 15. фебруара – Дана државности Србије.

Палалић је, након литургије у цркви Светог Саве на Врачару којој је присуствовала делегација СНП, истакао да је „српску уставност створила воља да као слободан народ имамо уређену државу, јаке институције и поштована људска права и слободе“.

– И данас, када се сећамо ових историјских догађаја који су уграђени у темеље наше државности, наша генерација има обавезу да се још више бори за слободну, демократску, уређену и правну државу Србију. На то нас обавезују жртве наших предака који никада нису сумњали да се за ове вредности и такву Србију вреди борити. СНП жели свим грађанима срећан Дан државности и да нам живи вечно Србија – поручио је Палалић.