Јован Палалић: Променити политику штедње и подржати домаћу привреду

16. фебруара 2015.

by / 0 Comments / 156 View / 16. фебруара 2015.

Српска народна партија сматра да је примењеним мерама штедње, уз дугогодишњу економску кризу, средњи слој у Србији, стуб нашег друштва, потпуно урушен. Зато је потребно променити политику штедње и што пре подржати домаћу привреду како би покренула производњу и створила нова, реална радна места, рекао је Јован Палалић, генерални секретар Српске народне партије гостујући у емисији “Разговор с поводом” телевизије Ју-еко из Суботице.

Према његовим речима, сви кредити повучени претходних година су искоришћени за јавну потрошњу уместо да буду уложени у производни сектор.

– Србија мора да формира развојну банку која би повољни каматним стопама подржала домаће предузетнике. Поред страних, шансу морамо пружити и домаћим инвеститорима.Та неравноправност се најбоље огледа у несразмерној додели субвенција. Постоји много домаћих успешних компанија којима је потребна мала помоћ државе како би отвориле нова радна места – рекао је Палалић.

Говорећи о притисцима ЕУ да Србија уведе санкције Русији, Палалић је истакао да СНП подржава Владу Србије у намери да истраје у одбијању да се санкцијама придружи.

– Србија не сме да уведе санкције како због економских разлога тако и моралних јер нам је Руска Федерација историјски партнер и пријатељ. Ако желимо да водимо рачуна о нашим државним и економским интересима морамо да се одупремо притисцима и водимо самосталну политику – политику равноправне сарадње са свима – закључио је Палалић.