Изјава Јована Палалића, генералног секретара СНП и народног посланика

12. јуна 2019.

by / 0 Comments / 41 View / 12. јуна 2019.

Поводом напада дела политичких странака у Црној Гори на генералног секретара председника Републике Николе Селаковића, а у вези са његовом изјавом да је Црна Гора “чиста српска држава”, истичем да је Никола Селаковић изнео најдубљу истину о историјском развоју те државе, од њеног настанка након пада српских земаља под отоманску власт, као и истину о њеном правом духовном и културном идентитету.

Тај идентитет Црне Горе је чисто српски, а све остало је фалсификат и политичко и идеолошко насиље над духовним бићем народа који живи у Црној Гори.

Они који су од комунистичких па до најновијих времена настојали да затру српско постојање у Црној Гори, следећи искључиво србомрзачке идеологије да би непрестано били власт, данас насрћу не само на помен српских историјских корена Црне Горе, већ су безочно кренули да прогањају и Српску Цркву, народ, његово писмо, културу и традицију.

Иако свако дете у Црној Гори добро зна да је Црна Гора одувек била баштиник косовског завета, јунаштва Лазара и Обилића и да су на тим великим идејама Свети Петар Цетињски, Његош, кнез Данило и Краљ Никола изградили духовно и културно биће Црне Горе, комунистички конвертити којима ништа није свето желе да претњама, насиљем и прогоном потру најславније странице историје Црне Горе.

Оно што је душа Црне Горе је српство, све остало је идеолошки фалсификат и насиље над истином.

Стога је Никола Селаковић после дуже времена отворио и у српској јавности важну тему која се дуго затирала, и као што су се након много година, многе важне националне теме поново без страха покренуле, време је да исто тело без страха поново говори о српству Црне Горе.