Илија Радовановић у Скупштини Крагујевца: Недовољно новца из градског буџета усмерено на инвестиције

14. јуна 2017.

by / 0 Comments / 190 View / 14. јуна 2017.

Потпредседник Градског одбора Српске народне партије Крагујевац и одборник у Скупштини града Крагујевца Илија Радовановић подржао је предлог завршног буџета града на Осмој седници локалног парламента.

Он је поручио да се одлука власти о дугорочном задуживању показала као исправна јер је донела финансијску стабилност градској каси али и упозорио да је недовољно новца усмерено на инвестиције.

Како је истакао, крагујевачким привредницима и инвеститорима је неопходна већа подршка и стимулација за улагање, а нарочито пољопривредницима кроз веће субвенције. То ће, према његовим речима, значајно побољшати привредну слику града и још више допринети стабилности буџета.

Говорећи о месним заједницама у овом граду Радовановић је нагласио да је одлука о смањењу чланова савета МЗ добра јер ће допринети већој ефикасности у раду али је критиковао недостатке у тачкама одлуке које дефинишу избор чланова ових органа.

– У члану 35. Одлуке пише да ће у случају идентичног броја гласова два или више кандидата, избор једног бити одлучен жребањем, што је директно кршење изборне воље грађана. Решење је свакако организација другог круга гласања. Што се тиче члана 40. Одлуке који предвиђа да уколико члан Савета неоправдано годину дана не долази на састанке председник МЗ на основу свог субјективног мишљења може да га искључи, такође представља грубо кршење изборне воље Крагујевчана јер онога кога је народ изабрао, народ може и да смени – рекао је он.

Радовановић је коментаришући одлуку о правилима кућног реда у граду поручио да је неприхватљиво да се за прославу Нове године 31. децембра не сматрају нарушавањем кућног реда бучне активности у периоду од 16 часова до четири сата иза поноћи, а да исти принцип не важи и за прославу православне Нове године 13. јануара.

Он је поздравио подизање бисте Јосифу Шлезингеру и Димитрију Давидовићу и поручио да је споменику писцу Сретењског устава који је донет у Крагујевцу место управо у овом граду и закључио да „народ који заборавља прошлост, не може да има светлу будућност“.