Хапшење српских туриста наставак хрватског плана о коначном истребљењу Срба

26. августа 2016.

by / 0 Comments / 100 View / 26. августа 2016.

Блог председника Ненада Поповића

Десеторо Срба је са својим породицама дошло да летује у Хрватску и уместо да проведу одмор у миру, они су брутално ухапшени. Kаква је то земља чије власти хапсе туристе само зато што су Срби? Више нема дилеме да расна политика и план о коначном решењу истребљења Срба никада није прекинута, већ да само мења облике кроз ХХ век. Од Јадовна и Јасеновца, од Госпића до Пакраца.
Зато ме никаква вест обојена антисрпском мржњом, више не изненађује, већ учвршћује моје уверење да се европска Хрватска, правна наследница НДХ, вратила у Други светски рат, у време Адолфа Хитлера, у 1941. годину и страшно доба Анте Павелића.
Kао разуман и одговоран човек који своју политику базира на патриотизму и демократским принципима, одавно сам изгубио сваку илузију о томе да Хрватска активира смртоносну антисрспку мржњу само у време избора.
Забога, ако се осврнемо на балканску историју ужаса, запитајмо се да ли то онда од 1941. године траје стална изборна кампања, те нас представници другосрбијанске елите убеђују да стално гледамо кроз прсте антисрпској хистерији.
Убеђују нас да опростимо преко 700.000 убијених Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу, да зажмуримо на то да је у том логору убијено око 30.000 већином српске деце, да пређемо преко Олује, највећег етничког чишћења у Европи после Другог светског рата. Зато изјава Зорана Милановића и срамно хапшење српских туриста нису изоловани инциденти у изборној кампањи, већ континуитет политике нацизма који је оживео у срцу Европске уније која ћути на незапамћено повампирење идеологије зла.
Сутра, прекосутра и наредних дана из Хрватске ће нас чекати све страшније вести и ми као народ са обе стране Дрине морамо бити спремни да дипломатски мудро одговоримо на провокације које желе да нас повуку у црну рупу нових сукоба, нових јама и нових логора.
Морамо бити мудри и одмерени, али и одлучни и бескомпромисни у намери да никада више не дозволимо да се усташки геноцид над српским народом понови. И морамо се најзад запитати – да ли заједница народа у ЕУ која ћути пред усташким терором према Србима, треба да буде наш коначни циљ? Антифашистичка Србија, земља победница у Другом светском рату, треба добро да размисли да ли је то систем вредности којем као народ и држава треба да тежимо. Србија наставља свој пут без мржње, али спремна да поново устане и савлада нацистичко зло као што је то учинила пре седам деценија.

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић